您所在的位置:QQ首页 > 教育频道 > 正文

 

英语四级阅读真题练习(第六期)
http://edu.QQ.com   2005年05月25日 17:25   来源:腾讯教育   少林扫地僧
  大家好,很高兴我能做四级阅读的节目。我会一直用真题联系阅读的技巧来讲解,希望大家和我一起进步。我们的目标是阅读对17个或17个以上。目标高一点会有好处的,只要能把各种技巧运用的熟练,我们都可以达到这个成绩。

  请大家试着翻译文章中划线句子。

Passage Two
Questions 26 to 30 are based on the following passage:
  Believe it or not, optical illusion (错觉)can cut highway crashes.
  Japan is a case in point. It has reduced automobile crashes on some roads by nearly 75 percent using a simple optical illusion. Bent stripes, called chevrons (人字形), painted on the roads make drivers think that they are driving faster than they really are, and thus drivers slow down.
  Now the American Automobile Association Foundation for Traffic Safety in Washington D.C. is planning to repeat Japan’s success. Starting next year, the foundation will paint chevrons and other patterns of stripes on selected roads around the country to test how well the patterns reduce highway crashes.
  Excessive speed plays a major role in as much as one fifth of all fatal traffic accidents, according to the foundation. To help reduce those accidents, the foundation will conduct its tests in areas where speed-related hazards are the greatest—curves, exit slopes, traffic circles, and bridges.
  Some studies suggest that straight, horizontal bars painted across roads can initially cut the average speed of drivers in half. However, traffic often returns to full speed within months as drivers become used to seeing the painted bars.
  Chevrons, scientists say, not only give drivers the impression that they are driving faster than they really are but also make a lane appear to be narrower. The result is a longer lasting reduction in highway sped and the number of traffic accidents.

26.The passage mainly discusses __________.
  A) a new way of highway speed control
  B) a new pattern for painting highways
  C) a new approach to training drivers
  D) a new type of optical illusion
27.On roads painted with chevrons, drivers tend to feel that __________.
  A) they should avoid speed-related hazards
  B) they are driving in the wrong lane
  C) they should slow down their speed
  D) they are approaching the speed limit
28.The advantage of chevrons over straight, horizontal bars is that the former ___________.
  A) can keep drivers awake
  B) can cut road accidents in half
  C) will have a longer effect on drivers
  D) will look more attractive
29.The American Automobile Association Foundation for Traffic Safety plans to __________.
  A) try out the Japanese method in certain areas
  B) change the road signs across the country
  C) replace straight, horizontal bars with chevrons
  D) repeat the Japanese road patterns
30.What does the author say about straight, horizontal bars painted across roads?
  A) They are falling out of use in the United States
  B) They tend to be ignored by drivers in a short period of time.
  C) They are applicable only on broad roads.
  D) They cannot be applied successfully to traffic circles.

■答案■
翻译:信不信由你,视觉错觉能减少高速公路上的事故。
  26.是主题题,第一段就是文章的主题:信不信由你,视觉错觉能减少高速公路上的事故。答案是A,也可以把这道题留到最后来做。
  27.在第二段定位,think和feel属于关键词替换,think 后面就是答案:认为他们开的比实际速度要快,然后会慢下来。答案是C。
  28.这题的答案在最后一段的最后一句:其结果能较长期降低汽车在公路上的行驶速度和减少交通事故的次数。而且第五段说However, traffic often returns to full speed within months as drivers become used to seeing the painted bars. (然而,往往几个月后车辆又恢复全速,因为司机已习惯看到那些横线)。两者比较,人字形的影响时间更长,所以选C。
  29.在第三段定位,A中repeat和文中try out、on selected roads和文中in certain areas都是同义替换,答案就是A。一般同义替换的选项为正确答案,照搬原文的一般不选。
  30.态度题:作者对于直线,水平线的看法。第五段的However后面就是答案。选B。

相关专题: 沪江英语特色专栏
教育热点教育新闻 | 教育评论
破冰:河南面向全国招公务员 不排除乙肝携带者
[河南07公务员招录简章][河南07公务员职位专业类别][评论]

·人才报告:未来可能走红的专业
·宣威高考作弊成风 教育局否认
·上海高考:轮椅担架有备无患
·家长考生请放心 今年高考很阳光
·安徽取消608名高考移民参考资格

招商信息




精彩专题
2009中国教育之问
·利弊之问:还有什么课程能挤进校园
·义务教育免费后还有多少盲点
·中国教育30年映像
·独家策划:2008教育年度盘点之“师德七问”
·今天,我们应该怎样培养孩子?
聚焦校园
网友意见留言板